Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Afrikai harcsafilé recept

Afrikai harcsafilé
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 4 szelet afrikai harcsa
    • 5 dkg vaj
    • 1 db citrom
    • 40 dkg karfiol

    A besamel mártáshoz:

    • 1/2 l tej
    • 12 dkg margarin vagy vaj
    • 10 dkg finom liszt
    • őrölt fehér bors
    • ételízesítő

    A tetejére:

    • 15 dkg reszelt trappista sajt

    A körethez:

    • 2 szál sárgarépa
    • 1 db padlizsán
    • 2 db cukkini
    • 4 db paprika
    • őrölt fehér bors
    • étolaj
    • ételízesítő

    Elkészítése:

    A halszeleteket sózzuk,citromlevet csepegtetünk rá és 10-15 percig állni hagyjuk. A zöldségeket vastagabb szeletekre vágjuk.
    A karfiolt enyhén sós vízben félpuhára főzzük,leszűrjük. Elkészítjük a besamelt: a margarint felolvasztjuk,beletesszük a lisztet,habverővel elkeverjük. Felöntjük forró tejjel és addig forraljuk állandóan kevergetve amíg besűrűsödik. Ízesítjük sóval,borssal,ételízesítővel. Hagyjuk kicsit hűlni. A halszeletek mindkét oldalát forró vajon hirtelen átsütjük. Elég 1-1 perc oldalanként. Tepsibe vagy jénaiba tesszük egymás mellé. Minden szeletre karfiolt halmozunk és bevonjuk a besamel mártással /habzsákkal vagy kanállal /Megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. A körethez a zöldségeket serpenyőben pár csepp olajon megsütjük. Ízesítjük zöldség fűszerrel vagy ételízesítővel és egy csipet fehér borssal.
    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá