Afrikai harcsafilé recept
Hozzávalók:
- 4 szelet afrikai harcsa
- 5 dkg vaj
- 1 db citrom
- só
- 40 dkg karfiol
A besamel mártáshoz:
- 1/2 l tej
- 12 dkg margarin vagy vaj
- 10 dkg finom liszt
- só
- őrölt fehér bors
- ételízesítő
A tetejére:
- 15 dkg reszelt trappista sajt
A körethez:
- 2 szál sárgarépa
- 1 db padlizsán
- 2 db cukkini
- 4 db paprika
- őrölt fehér bors
- étolaj
- ételízesítő
Elkészítése:
A halszeleteket sózzuk,citromlevet csepegtetünk rá és 10-15 percig állni hagyjuk. A zöldségeket vastagabb szeletekre vágjuk.
A karfiolt enyhén sós vízben félpuhára főzzük,leszűrjük. Elkészítjük a besamelt: a margarint felolvasztjuk,beletesszük a lisztet,habverővel elkeverjük. Felöntjük forró tejjel és addig forraljuk állandóan kevergetve amíg besűrűsödik. Ízesítjük sóval,borssal,ételízesítővel. Hagyjuk kicsit hűlni. A halszeletek mindkét oldalát forró vajon hirtelen átsütjük. Elég 1-1 perc oldalanként. Tepsibe vagy jénaiba tesszük egymás mellé. Minden szeletre karfiolt halmozunk és bevonjuk a besamel mártással /habzsákkal vagy kanállal /Megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. A körethez a zöldségeket serpenyőben pár csepp olajon megsütjük. Ízesítjük zöldség fűszerrel vagy ételízesítővel és egy csipet fehér borssal.
Jó étvágyat kívánok hozzá!