Afrikai harcsafilé recept

Hozzávalók:
- 4 szelet afrikai harcsa
- 5 dkg vaj
- 1 db citrom
- só
- 40 dkg karfiol
A besamel mártáshoz:
- 1/2 l tej
- 12 dkg margarin vagy vaj
- 10 dkg finom liszt
- só
- őrölt fehér bors
- ételízesítő
A tetejére:
- 15 dkg reszelt trappista sajt
A körethez:
- 2 szál sárgarépa
- 1 db padlizsán
- 2 db cukkini
- 4 db paprika
- őrölt fehér bors
- étolaj
- ételízesítő
Elkészítése:
A halszeleteket sózzuk,citromlevet csepegtetünk rá és 10-15 percig állni hagyjuk. A zöldségeket vastagabb szeletekre vágjuk.
A karfiolt enyhén sós vízben félpuhára főzzük,leszűrjük. Elkészítjük a besamelt: a margarint felolvasztjuk,beletesszük a lisztet,habverővel elkeverjük. Felöntjük forró tejjel és addig forraljuk állandóan kevergetve amíg besűrűsödik. Ízesítjük sóval,borssal,ételízesítővel. Hagyjuk kicsit hűlni. A halszeletek mindkét oldalát forró vajon hirtelen átsütjük. Elég 1-1 perc oldalanként. Tepsibe vagy jénaiba tesszük egymás mellé. Minden szeletre karfiolt halmozunk és bevonjuk a besamel mártással /habzsákkal vagy kanállal /Megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. A körethez a zöldségeket serpenyőben pár csepp olajon megsütjük. Ízesítjük zöldség fűszerrel vagy ételízesítővel és egy csipet fehér borssal.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »