Hozzávalók:
A besamel mártáshoz:
A tetejére:
A körethez:
Elkészítése:
A halszeleteket sózzuk,citromlevet csepegtetünk rá és 10-15 percig állni hagyjuk. A zöldségeket vastagabb szeletekre vágjuk.
A karfiolt enyhén sós vízben félpuhára főzzük,leszűrjük. Elkészítjük a besamelt: a margarint felolvasztjuk,beletesszük a lisztet,habverővel elkeverjük. Felöntjük forró tejjel és addig forraljuk állandóan kevergetve amíg besűrűsödik. Ízesítjük sóval,borssal,ételízesítővel. Hagyjuk kicsit hűlni. A halszeletek mindkét oldalát forró vajon hirtelen átsütjük. Elég 1-1 perc oldalanként. Tepsibe vagy jénaiba tesszük egymás mellé. Minden szeletre karfiolt halmozunk és bevonjuk a besamel mártással /habzsákkal vagy kanállal /Megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. A körethez a zöldségeket serpenyőben pár csepp olajon megsütjük. Ízesítjük zöldség fűszerrel vagy ételízesítővel és egy csipet fehér borssal.
Jó étvágyat kívánok hozzá!