Afrikai harcsafilé

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Afrikai harcsafilé

Hozzávalók:

  • 4 szelet afrikai harcsa
  • 5 dkg vaj
  • 1 db citrom
  • 40 dkg karfiol

A besamel mártáshoz:

  • 1/2 l tej
  • 12 dkg margarin vagy vaj
  • 10 dkg finom liszt
  • őrölt fehér bors
  • ételízesítő

A tetejére:

  • 15 dkg reszelt trappista sajt

A körethez:

  • 2 szál sárgarépa
  • 1 db padlizsán
  • 2 db cukkini
  • 4 db paprika
  • őrölt fehér bors
  • étolaj
  • ételízesítő

Elkészítése:

A halszeleteket sózzuk,citromlevet csepegtetünk rá és 10-15 percig állni hagyjuk. A zöldségeket vastagabb szeletekre vágjuk.
A karfiolt enyhén sós vízben félpuhára főzzük,leszűrjük. Elkészítjük a besamelt: a margarint felolvasztjuk,beletesszük a lisztet,habverővel elkeverjük. Felöntjük forró tejjel és addig forraljuk állandóan kevergetve amíg besűrűsödik. Ízesítjük sóval,borssal,ételízesítővel. Hagyjuk kicsit hűlni. A halszeletek mindkét oldalát forró vajon hirtelen átsütjük. Elég 1-1 perc oldalanként. Tepsibe vagy jénaiba tesszük egymás mellé. Minden szeletre karfiolt halmozunk és bevonjuk a besamel mártással /habzsákkal vagy kanállal /Megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. A körethez a zöldségeket serpenyőben pár csepp olajon megsütjük. Ízesítjük zöldség fűszerrel vagy ételízesítővel és egy csipet fehér borssal.
Jó étvágyat kívánok hozzá!