Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes-mustáros hús recept

Mézes-mustáros hús
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 ek olaj
    • 4-5 evőkanál méz
    • 4-5 evőkanál mustár
    • bors
    • 0,5 liter főzőtejszín
    • 1 kg hús (bármilyen lehet, én általában malachúsból csinálom, de lehet csirke hús is, ki mit szeret)
    • 1 nagy szál répa

    Elkészítése:

    A húst megmosom, és kockára vágom. A répát megtisztítom és sajtreszelőn lereszelem.

    A mézet és az olajat egy nagy edényben felhevítem. A felhevült mézes olajban megpirítom az előzőleg kockára vágott húst majd miután szép, egyenletesen fehérek, hozzáadom sót és a borsot ízlés szerint.

    A húsra öntöm a főzőtejszínt, majd belekeverem a mustárt, és az előzőleg lereszelt répát is. Fedő alatt puhára főzöm a húst, ha szükséges liszttel besűrítem.

    Köretként rizst, vagy pedig tésztát ajánlok mellé.

    Tipp:

    Nem kell megijedni, nem fog benne látszani a répa, hiszen amilyen vékonyra reszeltük teljesen elfő. Tesztelve répautáló családtagokkal:)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá