Mézes-mustáros hús

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 ek olaj
  • 4-5 evőkanál méz
  • 4-5 evőkanál mustár
  • bors
  • 0,5 liter főzőtejszín
  • 1 kg hús (bármilyen lehet, én általában malachúsból csinálom, de lehet csirke hús is, ki mit szeret)
  • 1 nagy szál répa

Elkészítése:

A húst megmosom, és kockára vágom. A répát megtisztítom és sajtreszelőn lereszelem.

A mézet és az olajat egy nagy edényben felhevítem. A felhevült mézes olajban megpirítom az előzőleg kockára vágott húst majd miután szép, egyenletesen fehérek, hozzáadom sót és a borsot ízlés szerint.

A húsra öntöm a főzőtejszínt, majd belekeverem a mustárt, és az előzőleg lereszelt répát is. Fedő alatt puhára főzöm a húst, ha szükséges liszttel besűrítem.

Köretként rizst, vagy pedig tésztát ajánlok mellé.

Tipp:

Nem kell megijedni, nem fog benne látszani a répa, hiszen amilyen vékonyra reszeltük teljesen elfő. Tesztelve répautáló családtagokkal:)