Zöldfűszeres tojáspástétom recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg margarin vagy vaj
- 5 ek mustár
- 2 fej lilahagyma
- 4 nagyobb gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 20-25 szál snidling
- 1 tk só
- 1 kk frissen tekert színes bors vagy a tasakos fehér bors
Elkészítése:
A keményre főtt és lehéjazott tojásokat apró lyukú húsdarálón kétszer ledaráljuk.
A zöldfűszereket és a lilahagymákat apróra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük. A ledarált tojásmasszához az összes hozzávalót adjuk és alaposan kikeverjük.
Mivel elég tömény a pástétom, sok sót vesz fel, ezért kóstolás után ízlés szerint még sózhatjuk, borsozhatjuk.
Zárható műanyag dobozba tesszük és hűtőszekrényben tároljuk.
Friss, ropogós pirítósra vagy ciabatta szeletekre kenve finom, kiadós reggeli illetve vacsora.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
A pástétom fűszerezettsége ízlés szerint variálható frissen aprított bazsalikommal, oregánóval, zsályával, medvehagymával, tárkonnyal, lestyánnal…stb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »