Zöldfűszeres tojáspástétom recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg margarin vagy vaj
- 5 ek mustár
- 2 fej lilahagyma
- 4 nagyobb gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 20-25 szál snidling
- 1 tk só
- 1 kk frissen tekert színes bors vagy a tasakos fehér bors
Elkészítése:
A keményre főtt és lehéjazott tojásokat apró lyukú húsdarálón kétszer ledaráljuk.
A zöldfűszereket és a lilahagymákat apróra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük. A ledarált tojásmasszához az összes hozzávalót adjuk és alaposan kikeverjük.
Mivel elég tömény a pástétom, sok sót vesz fel, ezért kóstolás után ízlés szerint még sózhatjuk, borsozhatjuk.
Zárható műanyag dobozba tesszük és hűtőszekrényben tároljuk.
Friss, ropogós pirítósra vagy ciabatta szeletekre kenve finom, kiadós reggeli illetve vacsora.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
A pástétom fűszerezettsége ízlés szerint variálható frissen aprított bazsalikommal, oregánóval, zsályával, medvehagymával, tárkonnyal, lestyánnal…stb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »