Zöldfűszeres tojáspástétom

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 főtt tojás
  • 10 dkg margarin vagy vaj
  • 5 ek mustár
  • 2 fej lilahagyma
  • 4 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 20-25 szál snidling
  • 1 tk só
  • 1 kk frissen tekert színes bors vagy a tasakos fehér bors

Elkészítése:

A keményre főtt és lehéjazott tojásokat apró lyukú húsdarálón kétszer ledaráljuk.

A zöldfűszereket és a lilahagymákat apróra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük. A ledarált tojásmasszához az összes hozzávalót adjuk és alaposan kikeverjük.

Mivel elég tömény a pástétom, sok sót vesz fel, ezért kóstolás után ízlés szerint még sózhatjuk, borsozhatjuk.

Zárható műanyag dobozba tesszük és hűtőszekrényben tároljuk.

Friss, ropogós pirítósra vagy ciabatta szeletekre kenve finom, kiadós reggeli illetve vacsora.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp:

A pástétom fűszerezettsége ízlés szerint variálható frissen aprított bazsalikommal, oregánóval, zsályával, medvehagymával, tárkonnyal, lestyánnal…stb.