Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zabpelyhes fasírtgolyók tepsiben sütve recept

Zabpelyhes fasírtgolyók tepsiben sütve
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg darált sertéshús
    • 1 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg apró szemű zabpehely
    • 1 kk só
    • 1 tk házi fokhagymakrém (esetleg 2-3 gerezd fokhagyma)
    • 0,5 kk fűszerpaprika
    • 0,5 kk őrölt bors
    • 1-2 ek olaj a kenéshez

    Elkészítése:

    A darált húst egy tálba rakjuk, majd beletörjük a tojást, beleszórjuk a zabpelyhet, és ízesítjük a fűszerekkel. Alaposan összedolgozzuk, és letakarva hagyjuk kb. 30 percet állni.

    Közben egy közepes tepsit (38*22 cm) kibélelünk sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük.
    A sütőpapírt lekenjük vékonyan olajjal.

    A masszából diónyi golyókat készítünk, amit kicsit ellapítunk, és a tepsibe sorakoztatjuk.

    A végén a fasírtokat egy szilikonecset segítségével lekenjük olajjal. Alufóliával befedjük, és 180 fokon, hőlégkeveréssel kb. 50 percet puhítjuk.

    Az alufóliát eltávolítva 160 fokon további 7-8 percet pirítjuk.

    Természetesen ez sütőfüggő, érdemes a végén figyelni, hogy ne nagyon száradjon ki, ha pirul.

    Tipp:

    Ma egy hagyományos ételt (amit nagyon kedvelünk) készítettem el kicsit másképpen, kicsit egészségesebben. A zsemlemorzsát zabpehelyre cseréltem, és a megszokott bő olajban való sütést pedig tepsiben való sütés váltotta fel. Melegen, hidegen egyformán finom. Akár a hagyományos köretekkel, vagy könnyű salátával is fogyasztható, de mi akár szendvicsbe is szívesen karikázzuk.

    A zabpelyhes fasírtgolyók tepsiben sütve kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 221 kcal
    Fehérje: 19 g
    Szénhidrát: 10 g
    Zsír: 11 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá