Zabpelyhes fasírtgolyók tepsiben sütve recept

Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg apró szemű zabpehely
- 1 kk só
- 1 tk házi fokhagymakrém (esetleg 2-3 gerezd fokhagyma)
- 0,5 kk fűszerpaprika
- 0,5 kk őrölt bors
- 1-2 ek olaj a kenéshez
Elkészítése:
A darált húst egy tálba rakjuk, majd beletörjük a tojást, beleszórjuk a zabpelyhet, és ízesítjük a fűszerekkel. Alaposan összedolgozzuk, és letakarva hagyjuk kb. 30 percet állni.
Közben egy közepes tepsit (38*22 cm) kibélelünk sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük.
A sütőpapírt lekenjük vékonyan olajjal.
A masszából diónyi golyókat készítünk, amit kicsit ellapítunk, és a tepsibe sorakoztatjuk.
A végén a fasírtokat egy szilikonecset segítségével lekenjük olajjal. Alufóliával befedjük, és 180 fokon, hőlégkeveréssel kb. 50 percet puhítjuk.
Az alufóliát eltávolítva 160 fokon további 7-8 percet pirítjuk.
Természetesen ez sütőfüggő, érdemes a végén figyelni, hogy ne nagyon száradjon ki, ha pirul.
Tipp:
Ma egy hagyományos ételt (amit nagyon kedvelünk) készítettem el kicsit másképpen, kicsit egészségesebben. A zsemlemorzsát zabpehelyre cseréltem, és a megszokott bő olajban való sütést pedig tepsiben való sütés váltotta fel. Melegen, hidegen egyformán finom. Akár a hagyományos köretekkel, vagy könnyű salátával is fogyasztható, de mi akár szendvicsbe is szívesen karikázzuk.
A zabpelyhes fasírtgolyók tepsiben sütve kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 19 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 11 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »