Zabpelyhes fasírtgolyók tepsiben sütve recept

Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg apró szemű zabpehely
- 1 kk só
- 1 tk házi fokhagymakrém (esetleg 2-3 gerezd fokhagyma)
- 0,5 kk fűszerpaprika
- 0,5 kk őrölt bors
- 1-2 ek olaj a kenéshez
Elkészítése:
A darált húst egy tálba rakjuk, majd beletörjük a tojást, beleszórjuk a zabpelyhet, és ízesítjük a fűszerekkel. Alaposan összedolgozzuk, és letakarva hagyjuk kb. 30 percet állni.
Közben egy közepes tepsit (38*22 cm) kibélelünk sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük.
A sütőpapírt lekenjük vékonyan olajjal.
A masszából diónyi golyókat készítünk, amit kicsit ellapítunk, és a tepsibe sorakoztatjuk.
A végén a fasírtokat egy szilikonecset segítségével lekenjük olajjal. Alufóliával befedjük, és 180 fokon, hőlégkeveréssel kb. 50 percet puhítjuk.
Az alufóliát eltávolítva 160 fokon további 7-8 percet pirítjuk.
Természetesen ez sütőfüggő, érdemes a végén figyelni, hogy ne nagyon száradjon ki, ha pirul.
Tipp:
Ma egy hagyományos ételt (amit nagyon kedvelünk) készítettem el kicsit másképpen, kicsit egészségesebben. A zsemlemorzsát zabpehelyre cseréltem, és a megszokott bő olajban való sütést pedig tepsiben való sütés váltotta fel. Melegen, hidegen egyformán finom. Akár a hagyományos köretekkel, vagy könnyű salátával is fogyasztható, de mi akár szendvicsbe is szívesen karikázzuk.
A zabpelyhes fasírtgolyók tepsiben sütve kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 19 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 11 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »