Hozzávalók:
Elkészítése:
A darált húst egy tálba rakjuk, majd beletörjük a tojást, beleszórjuk a zabpelyhet, és ízesítjük a fűszerekkel. Alaposan összedolgozzuk, és letakarva hagyjuk kb. 30 percet állni.
Közben egy közepes tepsit (38*22 cm) kibélelünk sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük.
A sütőpapírt lekenjük vékonyan olajjal.
A masszából diónyi golyókat készítünk, amit kicsit ellapítunk, és a tepsibe sorakoztatjuk.
A végén a fasírtokat egy szilikonecset segítségével lekenjük olajjal. Alufóliával befedjük, és 180 fokon, hőlégkeveréssel kb. 50 percet puhítjuk.
Az alufóliát eltávolítva 160 fokon további 7-8 percet pirítjuk.
Természetesen ez sütőfüggő, érdemes a végén figyelni, hogy ne nagyon száradjon ki, ha pirul.
Ma egy hagyományos ételt (amit nagyon kedvelünk) készítettem el kicsit másképpen, kicsit egészségesebben. A zsemlemorzsát zabpehelyre cseréltem, és a megszokott bő olajban való sütést pedig tepsiben való sütés váltotta fel. Melegen, hidegen egyformán finom. Akár a hagyományos köretekkel, vagy könnyű salátával is fogyasztható, de mi akár szendvicsbe is szívesen karikázzuk.