Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zabos húsgolyók recept

Zabos húsgolyók
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg zab
    • 2 répa
    • 25 dkg darált hús
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • kakukkfű
    • rozmaring
    • petrezselyem

    Elkészítése:

    A megtisztított és felkarikázott répákat egy lehelletnyi olajra tesszük és azon megpirítjuk. Amikor már levet enged a répa, akkor rátesszük az előzőleg beáztatott zabot, majd felöntjük vízzel. Minél hosszabb időre volt beáztatva a zab, annál hamarabb el fog készülni.

    Időközben a darált húst összegyúrjuk a tojással, sóval, kaukkfűvel, rozmaringgal, petrezselyemmel. Mivel mi erős fűszereket nem használhatunk, így kimaradt a paprika és a bors, de aki szereti, ízesítheti másképp is a húgolyókat.

    Amikor a zab már nagyjából elkészült, beletesszük a húsgolyókat és a zab főzőlevében átfőzzük, pároljuk azt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá