Zabos húsgolyók

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg zab
  • 2 répa
  • 25 dkg darált hús
  • 1 tojás
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • petrezselyem

Elkészítése:

A megtisztított és felkarikázott répákat egy lehelletnyi olajra tesszük és azon megpirítjuk. Amikor már levet enged a répa, akkor rátesszük az előzőleg beáztatott zabot, majd felöntjük vízzel. Minél hosszabb időre volt beáztatva a zab, annál hamarabb el fog készülni.

Időközben a darált húst összegyúrjuk a tojással, sóval, kaukkfűvel, rozmaringgal, petrezselyemmel. Mivel mi erős fűszereket nem használhatunk, így kimaradt a paprika és a bors, de aki szereti, ízesítheti másképp is a húgolyókat.

Amikor a zab már nagyjából elkészült, beletesszük a húsgolyókat és a zab főzőlevében átfőzzük, pároljuk azt.