Zabkása recept

Hozzávalók 1 főre:
- 3 dkg teljes kiőrlésű zabpehely
- 1 teáskanál chia mag
- 1 teáskanál kókuszreszelék
- 1 teáskanál hántolt mandula
- 1 kávéskanál vanília őrlemény
- 1 teáskanál negyedannyi ugyanannyi édesítő
- 1 dl 30 %-os tejszín
- víz
Elkészítése:
Az összes hozzávalót egy kis lábasba teszem, felöntöm a tejszínnel és annyi vízzel, hogy ellepje. 10 percig állni hagyom, majd lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzöm.
Miután elkészült kehelybe szedem, további 10 percet hagyom hűlni, majd fogyasztható.
Tipp:
Az egy teáskanál édesítőt kiváltja egy csapott evőkanál cukor.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »