Zabkása recept

Hozzávalók 1 főre:
- 3 dkg teljes kiőrlésű zabpehely
- 1 teáskanál chia mag
- 1 teáskanál kókuszreszelék
- 1 teáskanál hántolt mandula
- 1 kávéskanál vanília őrlemény
- 1 teáskanál negyedannyi ugyanannyi édesítő
- 1 dl 30 %-os tejszín
- víz
Elkészítése:
Az összes hozzávalót egy kis lábasba teszem, felöntöm a tejszínnel és annyi vízzel, hogy ellepje. 10 percig állni hagyom, majd lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzöm.
Miután elkészült kehelybe szedem, további 10 percet hagyom hűlni, majd fogyasztható.
Tipp:
Az egy teáskanál édesítőt kiváltja egy csapott evőkanál cukor.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »