Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Virslis pirog recept

Virslis pirog
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg sima liszt
    • 2 ek tejföl
    • 1 ek zsír
    • 5 dkg friss élesztő
    • 1 kk só
    • langyos víz
    • csipet kristálycukor
    • 75 dkg virsli (juhbeles)
    • olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A lisztben elkeverjük a sót, kis mélyedésbe morzsoljuk az élesztőt, és 1 dl langyos vízben, csipet cukrot rászórva felfuttatjuk.

    Hozzátesszük a tejfölt és a zsírt, majd langyos vizet adagolva puha tésztává gyúrjuk.
    Gombóccá formáljuk, és letakarva pihentetjük 30 percet.

    Pihenés után lisztezett deszkán nagyjából 6-8 mm vastagra nyújtjuk, és késsel kb. 4 x 20cm-es csíkokra vágjuk.

    Srégen tartva a tésztacsíkokhoz a virsliket egyenként betekerjük, hogy a tésztaréteg picit fedje egymást, és a végeit összenyomkodjuk.

    Forró olajban szép sárgára kisütjük.

    Ebből a mennyiségből 20 db pirog készült.

    A virslis pirog kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 254 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 32 g
    Zsír: 11 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá