Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Virslis lábtörlő recept

Virslis lábtörlő
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg liszt
    • 1 evőkanál étolaj
    • 2 mokkáskanál só
    • 5 dkg élesztő
    • 2 dl tej
    • kevés cukor

    A töltelékhez:

    • 8-10 db virsli

    A tetejére:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • reszelt sajt
    • szezámmag

    Elkészítése:

    A lisztet összedolgozunk az étolajjal és a sóval. Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd liszthez adjuk. Jól összedolgozzuk, és a duplájára kelesztjük. Gáztepsi nagyságúra kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A virsliket kettévágjuk.

    A tésztát derelyevágóval keresztben, egymástól egyenlő távolságban (kb. 4-5 cm) bevagdossuk, a szélétől 1 cm elhagyunk, és a virsliket hosszában befűzzük, mint egy fonatot utánozva. A tetejét tojással lekenjük, és megszórjuk sajttal, szezámmaggal. Légkeveréses sütőben 30 perc alatt szép pirosra sütjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá