Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Virslis hajdina krokett recept

Virslis hajdina krokett
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg hajdina
    • fél l víz
    • 4 ek kukoricaliszt
    • 4 ek zabpehely (GM)
    • 1 pár virsli
    • 2 ek szőlőmagolaj
    • Erős Pista
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 fej vöröshagyma
    • fokhagyma

    A beforgatáshoz:

    • kukoricaliszt /GM morzsa

    A sütéshez:

    • kókuszzsír

    Elkészítése:

    A hajdinát egy kevés zsiradékon átforrósítjuk, majd vízzel felöntjük és takaréklángon puhára pároljuk.

    Hozzáadjuk a kukoricalisztet, a zabpelyhet, a sót, az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a szőlőmagolajat, a tojást és az Erős Pistát is.

    Alaposan összegyúrjuk (elképzelhető, hogy igényel még 1-2 kanál kukoricalisztet).

    A virsliket nagyságtól függően 5-6 darabra vágjuk, a hajdinás masszából a tenyerünkben kilapítunk egy adagot, majd becsomagoljuk vele a virslidarabokat.

    Kroketté alakítjuk, majd meghempergetjük kukoricalisztben és kókuszzsírban pirosra sütjük.

    Tipp:

    GM morzsába is forgatható, de nekünk a kukoricalisztes megoldás jobban ízlett!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá