Vegán túrógombóc recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 dkg köles
- 4,5-5,5 dl növényi tej
- vanília őrlemény vagy paszta
- 1 citrom héja lereszelve és a leve
- édesítő vagy cukor ízlés szerint
- 3 ek vaníliás zabpuding vagy 3 ek zabliszt vagy 2 ek kukoricadara
Forgatáshoz:
- kevés növényi margarin
- 3-4 ek (teljes kiőrlésű) zsemlemorzsa
- ízlés szerint adhatunk hozzá: őrölt olajos magvakat és vaníliát vagy fahéjat
Öntet:
- növényi joghurt (nálam kókusz)
- cukor vagy édesítő ízlés szerint
- vanília ízlés szerint
Elkészítése:
A kölets többször, alaposan átmossuk, majd lecsepegtetjük. 4,5-5 dl növényi tejben a cukorral/édesítővel főzni kezdjük. Lassan főzzük és ha már felszívta a tejet, de még nem teljesen puha, akkor kis adagokban pótoljuk a tejet.
A lényeg, hogy mire a köles megfő, addigra a folyadékot is teljesen felszívja. A masszába ízlés szerint főzhetünk mazsolát is, ha szeretjük.
Amikor már majdnem megfőtt a föles, akkor belekeverjük a citromhéjat, levet, vaníliát és a sűrítőanyagot (zabpuding, zabliszt vagy kukoricadara) és az egészet alaposan összekeverjük. Félretesszük kicsit hűlni.
Amíg a köleses massza hűl, addig kevés növényi margarinon megpirítjuk a zsemlemorzsát. Ízesíthetjük fahéjjal, vaníliával vagy keverhetünk bele darált mandulát vagy mogyorót is.
A köleses masszából vizes kézzel gombócokat formázunk és megforgatjuk a zsemlemorzsában.
Elkészítjük az öntetet. A joghurtba cukrot/édesítőt és vaníliát keverünk, majd megmelegítjük és a meleg öntettel tálaljuk a gombócokat.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »