Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vaníliás bundában sült banánfalatok recept

Vaníliás bundában sült banánfalatok
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2 nagyobb banán
    • 2 ek liszt a forgatáshoz
    • 2 dl olaj a sütéshez

    Bundához:

    • 1 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csipet só
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 2 jó púpos ek liszt
    • 0,3 dl tej

    Elkészítése:

    Először a bundát állítjuk össze.

    A tojást egy tálba ütjük, simára keverjük a sóval, cukorral.
    Hozzáadjuk a lisztet, elkezdjük kevergetni, és folyamatosan adagoljuk hozzá a tejet. Ha már csomómentes, félretesszük.

    Egy kisebb tálba szórjuk a forgatáshoz a lisztet.

    Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk.
    Legvégül a banán héját eltávolítjuk, és a gyümölcsöt ferde szeletekre vágjuk.

    Először megforgatjuk a lisztben, kicsit leszórjuk a felesleget.
    Jól megmártjuk a sűrű, vaníliás masszában, és hagyjuk kissé lecsepegni.

    Forró olajba téve mindkét oldalát szép barnára sütjük.

    Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

    Porcukorral meghintve kínáljuk.

    Tipp:

    Van úgy, hogy valami különlegességre vágyunk. Édesre, de szokatlanra. Olyan desszertre, amit nem fogyasztunk minden nap. Ez pontosan olyan. Remek lezárása egy kiadós ebédnek.

    A vaníliás bundában sült banánfalatok kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 180 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 24 g
    Zsír: 8 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá