Vaníliás bundában sült banánfalatok

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb banán
  • 2 ek liszt a forgatáshoz
  • 2 dl olaj a sütéshez

Bundához:

  • 1 nagyobb tojás
  • 1 csipet só
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 jó púpos ek liszt
  • 0,3 dl tej

Elkészítése:

Először a bundát állítjuk össze.

A tojást egy tálba ütjük, simára keverjük a sóval, cukorral.
Hozzáadjuk a lisztet, elkezdjük kevergetni, és folyamatosan adagoljuk hozzá a tejet. Ha már csomómentes, félretesszük.

Egy kisebb tálba szórjuk a forgatáshoz a lisztet.

Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk.
Legvégül a banán héját eltávolítjuk, és a gyümölcsöt ferde szeletekre vágjuk.

Először megforgatjuk a lisztben, kicsit leszórjuk a felesleget.
Jól megmártjuk a sűrű, vaníliás masszában, és hagyjuk kissé lecsepegni.

Forró olajba téve mindkét oldalát szép barnára sütjük.

Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

Porcukorral meghintve kínáljuk.

Tipp:

Van úgy, hogy valami különlegességre vágyunk. Édesre, de szokatlanra. Olyan desszertre, amit nem fogyasztunk minden nap. Ez pontosan olyan. Remek lezárása egy kiadós ebédnek.