Túrókrokett karamellpudinggal recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg tehéntúró
- 2 púpozott ek búzadara
- 1 evőkanál finomliszt
- 3 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 csepp citromlé
- 6 ek zsemlemorzsa (a forgatáshoz)
- 2 dl napraforgó olaj (a sütéshez)
- 1 tasak karamellás pudingpor
- 500 ml tej
- 4 ek cukor
Elkészítése:
A túrót a búzadarával, a liszttel, a cukorral, a vaníliás cukorral, 2 tojássárgájával, citromlével jól összekeverjük. Fél óráig állni hagyjuk, amíg a dara megduzzad.
A tojásfehérjéket habbá verjük és lazán a túrós masszához forgatjuk.
Vizes kézzel kroketteket formázunk, zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró olajban kisütjük.
Karamellpudingot megfőzzük a cukorral, tejjel elkeverve, lassú tűzön az előírás szerint és tálaljuk.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.