Túrókrokett karamellpudinggal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 2 púpozott ek búzadara
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 3 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 2 csepp citromlé
  • 6 ek zsemlemorzsa (a forgatáshoz)
  • 2 dl napraforgó olaj (a sütéshez)
  • 1 tasak karamellás pudingpor
  • 500 ml tej
  • 4 ek cukor

Elkészítése:

A túrót a búzadarával, a liszttel, a cukorral, a vaníliás cukorral, 2 tojássárgájával, citromlével jól összekeverjük. Fél óráig állni hagyjuk, amíg a dara megduzzad.

A tojásfehérjéket habbá verjük és lazán a túrós masszához forgatjuk.

Vizes kézzel kroketteket formázunk, zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró olajban kisütjük.

Karamellpudingot megfőzzük a cukorral, tejjel elkeverve, lassú tűzön az előírás szerint és tálaljuk.

Jó étvágyat!