Töltött tojás Chimay módra recept
Hozzávalók:
- 4 db főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- Só, bors, petrezselyem
Mártáshoz:
- 2-3 ek vaj
- 2 ek liszt
- 4 dl tej
- Só, bors
A tetejére:
- Zsemlemorzsa
- Reszelt sajt
- 1 kis tejföl
Elkészítése:
Vajból és lisztből rántást készítünk, felöntjük tejjel és mártás sűrűségűre főzzük. Sózzuk, borsozzuk. Apróra vágott hagymát kevés olajon megdinsztelem. A gombát felaprítjuk és a hagymával együtt pirítjuk. Ételízesítővel, sóval, borssal, petrezselyemmel fűszerezzük és sütjük. A tojásokat ketté vágjuk, sárgáját kiszedjük és villával és összetörjük. Hozzákeverünk 2 ek mártást majd összekeverjük a pirított gombával. Egy hőálló edényt kivajazunk, mártás felét beleöntjük. Erre ültetjük a fél tojásokat. Megtöltjük a gombás töltelékkel. A maradék mártást kevés tejjel hígítjuk, és a tojásokat bevonjuk vele. Kevés zsemlemorzsát szórunk rá, majd reszelt sajtot. Meglocsoljuk pár kanál tejföllel és sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

