Töltött tojás Chimay módra

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 4 db főtt tojás
  • 20 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • Só, bors, petrezselyem

Mártáshoz:

  • 2-3 ek vaj
  • 2 ek liszt
  • 4 dl tej
  • Só, bors

A tetejére:

  • Zsemlemorzsa
  • Reszelt sajt
  • 1 kis tejföl

Elkészítése:
Vajból és lisztből rántást készítünk, felöntjük tejjel és mártás sűrűségűre főzzük. Sózzuk, borsozzuk. Apróra vágott hagymát kevés olajon megdinsztelem. A gombát felaprítjuk és a hagymával együtt pirítjuk. Ételízesítővel, sóval, borssal, petrezselyemmel fűszerezzük és sütjük. A tojásokat ketté vágjuk, sárgáját kiszedjük és villával és összetörjük. Hozzákeverünk 2 ek mártást majd összekeverjük a pirított gombával. Egy hőálló edényt kivajazunk, mártás felét beleöntjük. Erre ültetjük a fél tojásokat. Megtöltjük a gombás töltelékkel. A maradék mártást kevés tejjel hígítjuk, és a tojásokat bevonjuk vele. Kevés zsemlemorzsát szórunk rá, majd reszelt sajtot. Meglocsoljuk pár kanál tejföllel és sütjük.