Töltött tócsi recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tócsihoz:
- 8 db közepes burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dl tejföl
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- liszt
- só
- bors
Raguhoz:
- 30 dkg sertés, vagy vegyes darált hús
- 10 dkg húsos szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 dl tejföl
- só
- bors
- pirospaprika
- 10 dkg sajt
Elkészítése:
A tócsihoz a burgonyát, a hagymát, és fokhagymát lereszelem sajtreszelővel. Hozzáadom a tejfölt, tojást, sóval, borssal ízesítem. Annyi lisztet adok hozzá, amennyit a massza felvesz. Ha a lereszelt burgonya levét kicsavarom, akkor kevesebb liszt is elegendő. A massza sűrű, nem folyós, egynemű kell, hogy legyen.
A masszából kevés olajon, 30 cm átmérőjű teflon, vagy kerámia serpenyőben kb fél-1 cm vastagságú palacsinta formát sütök.
A raguhoz a vöröshagymát felaprítom, majd a csíkokra vágott szalonnával olajon megpirítom. Hozzáadom a darált húst, sózom, borsozom. Ha a hús már átpuhult, lehúzom a főzőlapról, pirospaprikával ízesítem, majd hozzáadom a tejfölt, és összeforralom. A fokhagymát lereszelem, és a legvégén adom hozzá, hogy ne vesszen el az intenzitása.
A kész tócsik felére elosztom a ragut, majd reszelt sajttal megszórom, és félbehajtom.
Darált hús helyett használható kockázott virsli, vagy kolbász is. Ízlés szerint kukoricakonzervvel bolondítható a ragu.
Egyszerű, és olcsón elkészíthető, nagyon finom.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »