Töltött, sült alma recept

Hozzávalók:
- 4 db alma
- 1 evőkanál baracklekvár
- 4 db vajkarammella
- 5 dkg dióbél
- szóráshoz porcukros fahéj
Elkészítése:
Az almák tetejét levágjuk, majd óvatosan kivágjuk a magházaz. Figyeljünk, hogy az almák alját nehogy kivágjuk.
A dióbelet apróra vágjuk és egy edénybe tesszük. A vajkaramellát durvára vágjuk és a dióhoz adjuk. A lekvárt szintén az edénybe tesszük. Összekeverjük a hozzávalókat és az almák belsejébe töltjük azt.
Az almákat szilikonos lappal bélelt, magas falú tepsibe tesszük és előmelegített sütőbe helyezzük. Az almákat kb 10 perc közepesen takarék lángon készre sütjük.
Az sült almákat fahéjas porcukorral megszórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »