Töltött, sült alma

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 db alma
  • 1 evőkanál baracklekvár
  • 4 db vajkarammella
  • 5 dkg dióbél
  • szóráshoz porcukros fahéj

Elkészítése:

Az almák tetejét levágjuk, majd óvatosan kivágjuk a magházaz. Figyeljünk, hogy az almák alját nehogy kivágjuk.

A dióbelet apróra vágjuk és egy edénybe tesszük. A vajkaramellát durvára vágjuk és a dióhoz adjuk. A lekvárt szintén az edénybe tesszük. Összekeverjük a hozzávalókat és az almák belsejébe töltjük azt.

Az almákat szilikonos lappal bélelt, magas falú tepsibe tesszük és előmelegített sütőbe helyezzük. Az almákat kb 10 perc közepesen takarék lángon készre sütjük.

Az sült almákat fahéjas porcukorral megszórjuk.