Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött, rántott gomba recept

Töltött, rántott gomba
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 6 nagy fej gomba (nekem sikerült tenyérnyi barna csiperkéket beszereznem)
    • 20 dkg juhtúró
    • 10 dkg sajtkrém (tömlős)
    • csipet bors
    • 1 kiskanál apróra vágott metélőhagyma
    • 10 dkg bacon
    • 1 ek reszelt parmezán (ez el is hagyható)

    Panír:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4-5 ek zsemlemorzsa
    • 3-4 ek liszt

    Elkészítése:

    A gombák tönkjét kivágjuk, megpucoljuk, megmossuk és lecsepegtetjük.

    A bacont apró kockára vágjuk és egy serpenyőben kiolvasztjuk a zsírját.

    A juhtúrót elkeverjük a sajtkrémmel, borssal, reszelt parmezánnal és a metélőhagymával. Én nem szoktam megsózni, mert a juhtúró és a bacon is elég sós szokott lenni. Hozzákeverjük a megpirított bacont és megtöltjük a gombafejeket.

    A panírozáshoz előkésíztjük a lisztet, zsemlemorzsát. A tojásokat enyhén felverjük, ízlés szerint sózzuk. A megtöltött gombákat lisztbe forgatjuk, majd a tojásba végül a morzsába.

    Egy jénai tálba rakjuk, a tetejüket egy kevés olajjal megpermetezzük és 200-220 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

    Friss salátával, párolt rizzsel tálaljuk.

    Tipp:

    Persze olajban is kisüthetjük, ez a kalóriaszegény változat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá