Töltött, rántott gomba

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 6 nagy fej gomba (nekem sikerült tenyérnyi barna csiperkéket beszereznem)
  • 20 dkg juhtúró
  • 10 dkg sajtkrém (tömlős)
  • csipet bors
  • 1 kiskanál apróra vágott metélőhagyma
  • 10 dkg bacon
  • 1 ek reszelt parmezán (ez el is hagyható)

Panír:

  • 4 tojás
  • 4-5 ek zsemlemorzsa
  • 3-4 ek liszt

Elkészítése:

A gombák tönkjét kivágjuk, megpucoljuk, megmossuk és lecsepegtetjük.

A bacont apró kockára vágjuk és egy serpenyőben kiolvasztjuk a zsírját.

A juhtúrót elkeverjük a sajtkrémmel, borssal, reszelt parmezánnal és a metélőhagymával. Én nem szoktam megsózni, mert a juhtúró és a bacon is elég sós szokott lenni. Hozzákeverjük a megpirított bacont és megtöltjük a gombafejeket.

A panírozáshoz előkésíztjük a lisztet, zsemlemorzsát. A tojásokat enyhén felverjük, ízlés szerint sózzuk. A megtöltött gombákat lisztbe forgatjuk, majd a tojásba végül a morzsába.

Egy jénai tálba rakjuk, a tetejüket egy kevés olajjal megpermetezzük és 200-220 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

Friss salátával, párolt rizzsel tálaljuk.

Tipp:

Persze olajban is kisüthetjük, ez a kalóriaszegény változat!