Töltött kenyér recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 0,5 kg kenyér
- 5 db újhagyma
- 10 dkg vaj
- 10 dkg mozarella
- 20 dkg trappista sajt
- csíkokra vágott sült bacon (opcionális)
Elkészítése:
A kenyeret rácsosan bevagdossuk úgy, hogy az alját ne érjük el, így az egyben marad. A vajat megolvasztjuk, és összekeverjük a karikára vágott újhagymával. A sajtot szeletekre vágjuk, és a bevágott kenyérkockák közé helyezzük. A bacon csíkokat szintén a bevágásokba tesszük, majd a vajas hagymás keveréket egy kanállal belecsorgatjuk.
Egy nagyobb darab alufóliát egy tepsibe helyezünk, majd a kenyeret gondosan becsomagoljuk. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Ezután az alufóliát eltávolítjuk, és a kenyeret tovább pirítjuk, amíg a sajt aranybarnára nem sül. Ha van grill funkció a sütőnkön, azt is használhatjuk a ropogósabb végeredményért.
A sütés után azonnal tálalhatjuk. A kenyérből könnyen kihúzhatók a sajtos, baconnel töltött kockák, amelyeket a család tagjai vagy vendégek biztosan örömmel csipegetnek. Kiadós, ínycsiklandó finomság, amit mindenki imádni fog!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »