Töltött kenyér recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 0,5 kg kenyér
- 5 db újhagyma
- 10 dkg vaj
- 10 dkg mozarella
- 20 dkg trappista sajt
- csíkokra vágott sült bacon (opcionális)
Elkészítése:
A kenyeret rácsosan bevagdossuk úgy, hogy az alját ne érjük el, így az egyben marad. A vajat megolvasztjuk, és összekeverjük a karikára vágott újhagymával. A sajtot szeletekre vágjuk, és a bevágott kenyérkockák közé helyezzük. A bacon csíkokat szintén a bevágásokba tesszük, majd a vajas hagymás keveréket egy kanállal belecsorgatjuk.
Egy nagyobb darab alufóliát egy tepsibe helyezünk, majd a kenyeret gondosan becsomagoljuk. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Ezután az alufóliát eltávolítjuk, és a kenyeret tovább pirítjuk, amíg a sajt aranybarnára nem sül. Ha van grill funkció a sütőnkön, azt is használhatjuk a ropogósabb végeredményért.
A sütés után azonnal tálalhatjuk. A kenyérből könnyen kihúzhatók a sajtos, baconnel töltött kockák, amelyeket a család tagjai vagy vendégek biztosan örömmel csipegetnek. Kiadós, ínycsiklandó finomság, amit mindenki imádni fog!