Töltött kenyér recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 0,5 kg kenyér
- 5 db újhagyma
- 10 dkg vaj
- 10 dkg mozarella
- 20 dkg trappista sajt
- csíkokra vágott sült bacon (opcionális)
Elkészítése:
A kenyeret rácsosan bevagdossuk úgy, hogy az alját ne érjük el, így az egyben marad. A vajat megolvasztjuk, és összekeverjük a karikára vágott újhagymával. A sajtot szeletekre vágjuk, és a bevágott kenyérkockák közé helyezzük. A bacon csíkokat szintén a bevágásokba tesszük, majd a vajas hagymás keveréket egy kanállal belecsorgatjuk.
Egy nagyobb darab alufóliát egy tepsibe helyezünk, majd a kenyeret gondosan becsomagoljuk. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Ezután az alufóliát eltávolítjuk, és a kenyeret tovább pirítjuk, amíg a sajt aranybarnára nem sül. Ha van grill funkció a sütőnkön, azt is használhatjuk a ropogósabb végeredményért.
A sütés után azonnal tálalhatjuk. A kenyérből könnyen kihúzhatók a sajtos, baconnel töltött kockák, amelyeket a család tagjai vagy vendégek biztosan örömmel csipegetnek. Kiadós, ínycsiklandó finomság, amit mindenki imádni fog!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »