Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött gomba hasábburgonyával recept

Töltött gomba hasábburgonyával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 közepes gomba
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 10 dkg bacon
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • majoránna
    • friss petrezselyemzöld
    • bors
    • 10 dkg reszelt sajt (ha van otthon füstölt, még finomabb)

    Elkészítése:

    A gombafejeket megtisztítjuk, szárát eltávolítjuk és egy tűzálló tálba rakjuk, amit előzőleg kivajaztunk.

    A hagymát és a fokhagymát apró kockára vágjuk és kevés olajon elkezdjük pirítani. Ezután a bacont felszeleteljük és a hagymára dobjuk. Erre jön a gomba szára, amit apróra vágva teszünk a serpenyőbe. Öszzepirítjuk az egészet. Közben sózzuk,borsozzuk, fűszerezzük még majorannával és friss, apróra vágott zöldpetrezselyemmel.

    Amikor szépen megpirult, félrehúzzuk a tűzről és egyenként tojásokat teszünk bele, gyorsan elkeverjük. Már nem tesszük vissza a tűzre, hanem belekanalazzuk a gombafejekbe a tölteléket. Tetejére jó sok reszelt sajt kerül.

    Előmelegített sütőben 30 percig sütjük, közepes lángon. Köretként sült krumplit adunk hozzá. Nagyon egyszerű vacsora, ami gyorsan elkészül.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá