Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött bundáskenyér recept

Töltött bundáskenyér
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8 szelet kenyér
    • 20 dkg szeletelt kolbász
    • 25 dkg félkemény mozzarella sajt
    • 8 dkg krémsajt vagy vaj (kenyerek megkenéséhez)
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • a sütéshez 10 dkg vaj

    Elkészítése:

    A kenyérszeleteket kenjük meg vajjal. Helyezzük rá a kolbászkarikákat a kenyér egyik felére, a tetejére tegyünk sajt csíkokat, majd hajtsuk rá a másik felét.

    A tojásokat kicsit verjük fel, majd a csukott szendvicsünket forgassuk meg benne. Mindenhol vonja be tojás a kenyérszeleteket.

    Egy serpenyőben forrósítsuk fel vajat, majd tegyük rá a tojásba mártott kenyeret. Süssük mindkét oldalát 3-4 percig, amíg a tojás szépen rásül a kenyérre.

    Tálaljuk fokhagymás tejföllel meglocsolva.

    Tipp:

    Bármilyen felvágottat, sajtot használhatunk hozzá. A kenyérszeleteket vaj helyett sajtkrémmel is megkenhetjük. Érdemes sütés közben kicsit lenyomkodni a kenyeret egy nehezékkel vagy csak egy lapátkanállal azért, hogy szépen egyben maradjon sütés után is a bundáskenyerünk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá