Töltött bundáskenyér recept

Hozzávalók:
- 8 szelet kenyér
- 20 dkg szeletelt kolbász
- 25 dkg félkemény mozzarella sajt
- 8 dkg krémsajt vagy vaj (kenyerek megkenéséhez)
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- a sütéshez 10 dkg vaj
Elkészítése:
A kenyérszeleteket kenjük meg vajjal. Helyezzük rá a kolbászkarikákat a kenyér egyik felére, a tetejére tegyünk sajt csíkokat, majd hajtsuk rá a másik felét.
A tojásokat kicsit verjük fel, majd a csukott szendvicsünket forgassuk meg benne. Mindenhol vonja be tojás a kenyérszeleteket.
Egy serpenyőben forrósítsuk fel vajat, majd tegyük rá a tojásba mártott kenyeret. Süssük mindkét oldalát 3-4 percig, amíg a tojás szépen rásül a kenyérre.
Tálaljuk fokhagymás tejföllel meglocsolva.
Tipp:
Bármilyen felvágottat, sajtot használhatunk hozzá. A kenyérszeleteket vaj helyett sajtkrémmel is megkenhetjük. Érdemes sütés közben kicsit lenyomkodni a kenyeret egy nehezékkel vagy csak egy lapátkanállal azért, hogy szépen egyben maradjon sütés után is a bundáskenyerünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.29. kedd
Különleges gyümölcsös és mediterrán levesek, fűszeres, mégis könnyen elkész
Tovább olvasom »
Készítsen egészséges ételt az egész családnak: A legjobb airfryer receptek (x)
A rohanó hétköznapokon minden szülő ismeri a kihívást: hogyan kerüljön gyor
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.28. hétfő
Olyan válogatást állítottunk össze, amely gyors, kiadós és finom fogásokat
Tovább olvasom »
50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki történelmet írt, először h
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »