Töltött bundáskenyér

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 szelet kenyér
  • 20 dkg szeletelt kolbász
  • 25 dkg félkemény mozzarella sajt
  • 8 dkg krémsajt vagy vaj (kenyerek megkenéséhez)
  • 3 tojás
  • a sütéshez 10 dkg vaj

Elkészítése:

A kenyérszeleteket kenjük meg vajjal. Helyezzük rá a kolbászkarikákat a kenyér egyik felére, a tetejére tegyünk sajt csíkokat, majd hajtsuk rá a másik felét.

A tojásokat kicsit verjük fel, majd a csukott szendvicsünket forgassuk meg benne. Mindenhol vonja be tojás a kenyérszeleteket.

Egy serpenyőben forrósítsuk fel vajat, majd tegyük rá a tojásba mártott kenyeret. Süssük mindkét oldalát 3-4 percig, amíg a tojás szépen rásül a kenyérre.

Tálaljuk fokhagymás tejföllel meglocsolva.

Tipp:

Bármilyen felvágottat, sajtot használhatunk hozzá. A kenyérszeleteket vaj helyett sajtkrémmel is megkenhetjük. Érdemes sütés közben kicsit lenyomkodni a kenyeret egy nehezékkel vagy csak egy lapátkanállal azért, hogy szépen egyben maradjon sütés után is a bundáskenyerünk.