Töltött bagett recept
Hozzávalók:
- 2 db 25 centis bagett
- 10 dkg reszelt mozzarella
- 10 dkg sonka
- 10 dkg bacon
- 10 dkg csiperke gomba
- 10-15 dkg sajtkrém
- 1 tk apróra vágott metélőhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 3-4 ek olvasztott vaj
- só, bors
Elkészítése:
A bagettek tetejét levágjuk és a közepét kiszedjük.
A bacont megpirítjuk és rádobjuk a megtisztított szeletelt gombát, amikor elfőtte a levét félrehúzzuk, hűtjük.
A sajtkrémet elkeverjük a reszelt mozzarellával, a felkockázott sonkával és az aprított metélőhagymával.
Ízlés szerint sózzuk borsozzuk, majd a kihűlt gombát is hozzákeverjük.
Az előkészített bagetteket megtöltjük a krémmel, rárakjuk a “kalapjukat”.
A fokhagymát áttörjük és elkeverjük az olvasztott vajjal, majd jó alaposan lekenjük a kifliket.
175-180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









