Töltött bagett recept

Hozzávalók:
- 2 db 25 centis bagett
- 10 dkg reszelt mozzarella
- 10 dkg sonka
- 10 dkg bacon
- 10 dkg csiperke gomba
- 10-15 dkg sajtkrém
- 1 tk apróra vágott metélőhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 3-4 ek olvasztott vaj
- só, bors
Elkészítése:
A bagettek tetejét levágjuk és a közepét kiszedjük.
A bacont megpirítjuk és rádobjuk a megtisztított szeletelt gombát, amikor elfőtte a levét félrehúzzuk, hűtjük.
A sajtkrémet elkeverjük a reszelt mozzarellával, a felkockázott sonkával és az aprított metélőhagymával.
Ízlés szerint sózzuk borsozzuk, majd a kihűlt gombát is hozzákeverjük.
Az előkészített bagetteket megtöltjük a krémmel, rárakjuk a “kalapjukat”.
A fokhagymát áttörjük és elkeverjük az olvasztott vajjal, majd jó alaposan lekenjük a kifliket.
175-180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »