Töltött bagett recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 2 db 25 centis bagett
- 10 dkg reszelt mozzarella
- 10 dkg sonka
- 10 dkg bacon
- 10 dkg csiperke gomba
- 10-15 dkg sajtkrém
- 1 tk apróra vágott metélőhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 3-4 ek olvasztott vaj
- só, bors
Elkészítése:
A bagettek tetejét levágjuk és a közepét kiszedjük.
A bacont megpirítjuk és rádobjuk a megtisztított szeletelt gombát, amikor elfőtte a levét félrehúzzuk, hűtjük.
A sajtkrémet elkeverjük a reszelt mozzarellával, a felkockázott sonkával és az aprított metélőhagymával.
Ízlés szerint sózzuk borsozzuk, majd a kihűlt gombát is hozzákeverjük.
Az előkészített bagetteket megtöltjük a krémmel, rárakjuk a “kalapjukat”.
A fokhagymát áttörjük és elkeverjük az olvasztott vajjal, majd jó alaposan lekenjük a kifliket.
175-180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.