Tojásos-napraforgókrémmel töltött paradicsom recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4-5 db paradicsom
- 3-4 ek Donum Terrae naprforgókrém
- 15 dkg mascarpone
- 2 db főtt FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- snidling (ízlés szerint)
- 1/2 citrom leve
- só
- őrölt fehér bors
Elkészítése:
A paradicsomok kalapját vágjuk le, majd egy kanál segítségével távolítsuk el a magokat. Ezután a kivájt paradicsomot fordítsuk rá egy tányérra, hogy a belsejében visszamaradt lé kifolyjon belelő.
A tojásokat főzzük keményre, majd hideg vízbe hűtsük ki. Ezután pucoljuk meg, majd a sárgáját villával törjük össze, a fehérjét pedig vágjuk fel kisebb kockákra.
A napraforgókrémet keverjük össze a mascarponéval, ízlés szerint sóval, őrölt borssal, az apróra vágott snidlinggel, az előzőleg villával összetört tojássárgával, és a citromlével. (közben többször kóstoljuk meg, és ízlés szerint fűszerezzük, ha még szükséges)
Ezután a simára kevert, és ízlés szerint fűszerezett krémhez, keverjük hozzá az összevágott tojásfehérjét.
Végül a paradicsomokat töltsük meg az elkészült krémmel, helyezzük rá a levágott paradicsomkalapot, majd tálalásig helyezzük be a hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek.
Tálalhatjuk előételként, vagy ízlés szerint reggelire.