Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tojásos-napraforgókrémmel töltött paradicsom recept

Tojásos-napraforgókrémmel töltött paradicsom
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 4-5 db paradicsom
    • 3-4 ek Donum Terrae naprforgókrém
    • 15 dkg mascarpone
    • 2 db főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • snidling (ízlés szerint)
    • 1/2 citrom leve
    • őrölt fehér bors

    Elkészítése:

    A paradicsomok kalapját vágjuk le, majd egy kanál segítségével távolítsuk el a magokat. Ezután a kivájt paradicsomot fordítsuk rá egy tányérra, hogy a belsejében visszamaradt lé kifolyjon belelő.

    A tojásokat főzzük keményre, majd hideg vízbe hűtsük ki. Ezután pucoljuk meg, majd a sárgáját villával törjük össze, a fehérjét pedig vágjuk fel kisebb kockákra.

    A napraforgókrémet keverjük össze a mascarponéval, ízlés szerint sóval, őrölt borssal, az apróra vágott snidlinggel, az előzőleg villával összetört tojássárgával, és a citromlével. (közben többször kóstoljuk meg, és ízlés szerint fűszerezzük, ha még szükséges)

    Ezután a simára kevert, és ízlés szerint fűszerezett krémhez, keverjük hozzá az összevágott tojásfehérjét.

    Végül a paradicsomokat töltsük meg az elkészült krémmel, helyezzük rá a levágott paradicsomkalapot, majd tálalásig helyezzük be a hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek.

    Tálalhatjuk előételként, vagy ízlés szerint reggelire.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá