Tojásos galuska recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Egy nagyobb fazékban vizet forralunk sóval, kevés olajjal.
Egy keverőtálba szitáljuk a lisztet, beledobjuk a sót, hozzáadjuk a tojást és a vizet, majd fakanállal összeállítjuk a tésztát, de nem kell, hogy homogén állagú legyen.
A tésztát egy nyeles vágódeszkára rakjuk és késsel a forrásban lévő vízbe szaggatjuk, úgy hogy először egy csíkot vágunk, majd elfordítjuk, hogy hosszanti irányba álljon a fazék felé. Ha a tészta feljött a víz tetejére kb 3 percig még főzzük és szűrőkanál segítségével kiszedjük. Hideg vízzel leöblítjük és egy tálba rakjuk, melyre kevés olajat öntünk.
A tojásokat felütjük egy tálba, sózzuk, borsozzuk és kihabosítjuk.
A vajat egy serpenyőbe dobjuk. Ha felolvadt, akkor ráöntjük a tojást és addig nem keverjük meg, amíg körben a széle nem kezd el sülni, majd ráöntjük a galuskát, átforgatjuk és addig hagyjuk sülni, amíg a tojás összeáll.
Még melegen frissen tálaljuk. Salátával kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »