Tojásos galuska recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Egy nagyobb fazékban vizet forralunk sóval, kevés olajjal.
Egy keverőtálba szitáljuk a lisztet, beledobjuk a sót, hozzáadjuk a tojást és a vizet, majd fakanállal összeállítjuk a tésztát, de nem kell, hogy homogén állagú legyen.
A tésztát egy nyeles vágódeszkára rakjuk és késsel a forrásban lévő vízbe szaggatjuk, úgy hogy először egy csíkot vágunk, majd elfordítjuk, hogy hosszanti irányba álljon a fazék felé. Ha a tészta feljött a víz tetejére kb 3 percig még főzzük és szűrőkanál segítségével kiszedjük. Hideg vízzel leöblítjük és egy tálba rakjuk, melyre kevés olajat öntünk.
A tojásokat felütjük egy tálba, sózzuk, borsozzuk és kihabosítjuk.
A vajat egy serpenyőbe dobjuk. Ha felolvadt, akkor ráöntjük a tojást és addig nem keverjük meg, amíg körben a széle nem kezd el sülni, majd ráöntjük a galuskát, átforgatjuk és addig hagyjuk sülni, amíg a tojás összeáll.
Még melegen frissen tálaljuk. Salátával kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »