Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tojásos galuska recept

Tojásos galuska
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:
    Galuska:

    • 30 dkg búzaliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2,5-3 dl víz

    Forgatáshoz:

    • 2 dkg vaj
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • ízlés szerint őrölt bors
    • ízlés szerint ételízesítő

    Elkészítése:

    Egy nagyobb fazékban vizet forralunk sóval, kevés olajjal.

    Egy keverőtálba szitáljuk a lisztet, beledobjuk a sót, hozzáadjuk a tojást és a vizet, majd fakanállal összeállítjuk a tésztát, de nem kell, hogy homogén állagú legyen.

    A tésztát egy nyeles vágódeszkára rakjuk és késsel a forrásban lévő vízbe szaggatjuk, úgy hogy először egy csíkot vágunk, majd elfordítjuk, hogy hosszanti irányba álljon a fazék felé. Ha a tészta feljött a víz tetejére kb 3 percig még főzzük és szűrőkanál segítségével kiszedjük. Hideg vízzel leöblítjük és egy tálba rakjuk, melyre kevés olajat öntünk.

    A tojásokat felütjük egy tálba, sózzuk, borsozzuk és kihabosítjuk.

    A vajat egy serpenyőbe dobjuk. Ha felolvadt, akkor ráöntjük a tojást és addig nem keverjük meg, amíg körben a széle nem kezd el sülni, majd ráöntjük a galuskát, átforgatjuk és addig hagyjuk sülni, amíg a tojás összeáll.

    Még melegen frissen tálaljuk. Salátával kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá