Tojásmentes, tejmentes zöldséges muffin recept

Hozzávalók:
a bögre mérete: 2 dl
- 1 bögre púpos, teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 1 bögre púpos, fehér tönkölybúzaliszt
- 1 cs sütőpor
- 2 kis cékla
- fél kis édeskömény
- 2 szál petrezselyem
- 1/4 tk kurkuma
- 1/4 tk graham masala
- 3 cm gyömbér
- 1/4 tk őrölt koriander
- csipet asafoetida (hing)
- só
- 1/3 bögre repceolaj
- 1 bögre víz
Elkészítése:
A céklákat hámozd meg és a kis darab tisztított gyömbérrel, a fél édesköménnyel és a petrezselyemmel aprítógépben, aprítsd finomra vagy reszeld le a céklát a többit vágd apróra.
Keverd össze a liszteket, sütőport, fűszereket egy tálban. Keverd hozzá a céklás keveréket és öntsd hozzá az olajat, majd a vizet. Néhány mozdulattal dolgozd össze a tésztát.
Mindig leírom: a muffin készítés egyik titka, hogy soha ne kevergesd hosszan a száraz összetevőket a nedvesekkel és ne hagyd sokáig állni.
Adagold a tésztát a muffin formába, amit előtte papírformával bélelj ki vagy ki is vajazhatod, lisztezheted. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd készre kb 20-25 perc alatt.
Tipp:
A muffinokat nagyon szeretem, mert gyorsan el lehet készíteni és nagyon változatosak. Könnyű hozni vinni és nem csak reggelire, uzsonnára, de vacsorára is nagyon ideális.
Ma egy zöldséges muffint készítettem. A férjemnek indulnia kellett itthonról ebéd után, de rájöttünk, hogy ma este 9-ig tanít és nem lesz vacsorája, pedig valamit mégis kellene ennie:) Tél vége lévén bio cékla szinte minden háztartásba könnyen beszerezhető, így ez nálunk is van minden héten. Ez adta az inspirációt:)
Imádom a céklát, sütőben sütve egészben vagy párolt, sült subjikba (zöldséges főételekbe). Sajnos kicsit lassan készül el, mint a legtöbb zöldség, a muffinba ezért aprítóval készítettem elő.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »