Hozzávalók:
a bögre mérete: 2 dl
Elkészítése:
A céklákat hámozd meg és a kis darab tisztított gyömbérrel, a fél édesköménnyel és a petrezselyemmel aprítógépben, aprítsd finomra vagy reszeld le a céklát a többit vágd apróra.
Keverd össze a liszteket, sütőport, fűszereket egy tálban. Keverd hozzá a céklás keveréket és öntsd hozzá az olajat, majd a vizet. Néhány mozdulattal dolgozd össze a tésztát.
Mindig leírom: a muffin készítés egyik titka, hogy soha ne kevergesd hosszan a száraz összetevőket a nedvesekkel és ne hagyd sokáig állni.
Adagold a tésztát a muffin formába, amit előtte papírformával bélelj ki vagy ki is vajazhatod, lisztezheted. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd készre kb 20-25 perc alatt.
A muffinokat nagyon szeretem, mert gyorsan el lehet készíteni és nagyon változatosak. Könnyű hozni vinni és nem csak reggelire, uzsonnára, de vacsorára is nagyon ideális.
Ma egy zöldséges muffint készítettem. A férjemnek indulnia kellett itthonról ebéd után, de rájöttünk, hogy ma este 9-ig tanít és nem lesz vacsorája, pedig valamit mégis kellene ennie:) Tél vége lévén bio cékla szinte minden háztartásba könnyen beszerezhető, így ez nálunk is van minden héten. Ez adta az inspirációt:)
Imádom a céklát, sütőben sütve egészben vagy párolt, sült subjikba (zöldséges főételekbe). Sajnos kicsit lassan készül el, mint a legtöbb zöldség, a muffinba ezért aprítóval készítettem elő.