Tócsni recept

Hozzávalók:
- 6 db közepes méretű burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3-4 evőkanál finomliszt
- só
- bors
- 1 teáskanál pirospaprika
- fél teáskanál fokhagymapor (vagy 2 gerezd fokhagyma)
- 2 dl olaj a sütéshez
Tetejére:
- 10 dkg sajt
- 2 dl tejföl
- 4 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk és lerszeljük a reszelő nagy lyukán.
A hagymát szintén meghámozzuk és apróra vágjuk.
Egy nagy tálban keverjük össze a reszelt burgonyát és a hagymát. A tésztához hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, a sót, borsot, a pirospaprikát és a fokhagymaport (vagy zúzott fokhagymát). Addig keverjük, amíg szépen kezelhető masszát nem kapunk.
Forró olajban, evőkanál segítségével belerakosgatjuk, majd mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Papírtörlőre szedjük, majd tálaljuk. Tetejére tejfölt és zúzott fokhagymát kenünk, majd reszelt sajtot szórunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »