Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tócsni recept

Tócsni
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 db közepes méretű burgonya
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3-4 evőkanál finomliszt
    • bors
    • 1 teáskanál pirospaprika
    • fél teáskanál fokhagymapor (vagy 2 gerezd fokhagyma)
    • 2 dl olaj a sütéshez

    Tetejére:

    • 10 dkg sajt
    • 2 dl tejföl
    • 4 gerezd fokhagyma

    Elkészítése:

    A burgonyát meghámozzuk és lerszeljük a reszelő nagy lyukán.

    A hagymát szintén meghámozzuk és apróra vágjuk.

    Egy nagy tálban keverjük össze a reszelt burgonyát és a hagymát. A tésztához hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, a sót, borsot, a pirospaprikát és a fokhagymaport (vagy zúzott fokhagymát). Addig keverjük, amíg szépen kezelhető masszát nem kapunk.

    Forró olajban, evőkanál segítségével belerakosgatjuk, majd mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

    Papírtörlőre szedjük, majd tálaljuk. Tetejére tejfölt és zúzott fokhagymát kenünk, majd reszelt sajtot szórunk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá