Tepertős lepcsányka recept
Hozzávalók:
- 10 dkg burgonya
- 2 púpos evőkanál liszt
- só ízlés szerint
- őrölt fekete bors ízlés szerint
- 10 dkg tepertő (apró szemű)
- 5 dl napraforgó olaj
Elkészítése:
A meghámozott, megmosott burgonyát egy tálba lereszelem sajtreszelőn. Hozzáadom a lisztet és a fűszereket, majd belekeverem a tepertőt.
Ha a reszelt burgonya még engedne vizet tehetünk hozzá még egy kevés lisztet.
Egy serpenyőben megforrósítom az olajat. Ebbe teszek egy jó púpos evőkanállal a masszából. Az evőkanállal ellapítom azonnal, majd mindkét oldalát pirosra sütöm.
Szalvétára szedve leitatom a felesleges olajat. Tejföllel és reszelt sajttal kínálom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »










