Tepertős lepcsányka recept

Hozzávalók:
- 10 dkg burgonya
- 2 púpos evőkanál liszt
- só ízlés szerint
- őrölt fekete bors ízlés szerint
- 10 dkg tepertő (apró szemű)
- 5 dl napraforgó olaj
Elkészítése:
A meghámozott, megmosott burgonyát egy tálba lereszelem sajtreszelőn. Hozzáadom a lisztet és a fűszereket, majd belekeverem a tepertőt.
Ha a reszelt burgonya még engedne vizet tehetünk hozzá még egy kevés lisztet.
Egy serpenyőben megforrósítom az olajat. Ebbe teszek egy jó púpos evőkanállal a masszából. Az evőkanállal ellapítom azonnal, majd mindkét oldalát pirosra sütöm.
Szalvétára szedve leitatom a felesleges olajat. Tejföllel és reszelt sajttal kínálom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »