Téli tésztasaláta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 evőkanál mustár
- 3 evőkanál étolaj
- 1 vörösbab konzerv (545 g)
- 37,5 dkg natúr joghurt
- 20 dkg sajt
- 20 dkg füstölt főtt tarja
- 1 evőkanál ecetes reszelt torma
- 2 evőkanál teljeskiőrlésű liszt
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor snidling
- 40 dkg szélesmetélt tészta
- 1 mokkáskanál só
Elkészítése:
A lilahagymát, a paprikát és a tarját vékony szeletekre vágjuk, 4-4 szeletet félreteszünk a díszítéshez, majd a maradékot felkockázzuk.
A fokhagymát apróra vágjuk. A joghurtban elkeverjük a lisztet. A sajtot nagylyukú reszelőn lereszeljük. A snidlinget ollóval összevágjuk.
2 evőanál olajon megforgatjuk a hagymát, a paprikát és a tarját, majd hozzáadjuk a babot, a joghurtot, a mustárt, a fokhagymát és a tormát, ezt lassú tűzön 10 percig főzzük.
Egy másik edényben kifőzzük a tésztát forró vízben a maradék étolajjal és egy csipet sóval.
A tányérokon ízlésesen elrendezzük az ételt. Szórunk rá a sajtból, a snidlingből, majd teszünk rá paprikát és tarját is.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.