Téli tésztasaláta recept

Hozzávalók:
- 1 evőkanál mustár
- 3 evőkanál étolaj
- 1 vörösbab konzerv (545 g)
- 37,5 dkg natúr joghurt
- 20 dkg sajt
- 20 dkg füstölt főtt tarja
- 1 evőkanál ecetes reszelt torma
- 2 evőkanál teljeskiőrlésű liszt
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor snidling
- 40 dkg szélesmetélt tészta
- 1 mokkáskanál só
Elkészítése:
A lilahagymát, a paprikát és a tarját vékony szeletekre vágjuk, 4-4 szeletet félreteszünk a díszítéshez, majd a maradékot felkockázzuk.
A fokhagymát apróra vágjuk. A joghurtban elkeverjük a lisztet. A sajtot nagylyukú reszelőn lereszeljük. A snidlinget ollóval összevágjuk.
2 evőanál olajon megforgatjuk a hagymát, a paprikát és a tarját, majd hozzáadjuk a babot, a joghurtot, a mustárt, a fokhagymát és a tormát, ezt lassú tűzön 10 percig főzzük.
Egy másik edényben kifőzzük a tésztát forró vízben a maradék étolajjal és egy csipet sóval.
A tányérokon ízlésesen elrendezzük az ételt. Szórunk rá a sajtból, a snidlingből, majd teszünk rá paprikát és tarját is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »