Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes laskagombapörkölt. recept

Tejszínes laskagombapörkölt.
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg laskagomba
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 4 ek olívaolaj
    • 1 teáskanál fűszerpaprika
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 csipet őrölt fekete bors
    • 1 kk kakukkfű
    • 1 dkg étkezési keményítő (ételsűrítő por)
    • 2 dl főzőtejszín
    • 1 csokor petrezselyem (vágott)
    • 40 dkg tészta (karácsonyi trikolorral készült, de bármelyik jó hozzá)

    Elkészítése:

    A gomba vastag szárrészét levágjuk. Folyóvíz alatt alaposan megmossuk, szűrőre tesszük, lecsöpögtetjük, félretesszük.

    Az apróra vágott hagymát az olajon lepirítjuk, beletesszük az őrölt paprikát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, fűszereket, 1-2 percig pirítjuk, közben többször keverjük.

    Ezután beletesszük a feldarabolt gombát, ami levet ereszt, és készre főzzük. Ha kevés leve lenne, akkor kis vízzel pótoljuk.

    Végül a sűrítőporral elkevert tejszínnel behabarjuk. Ennek hiányában kevés lisztet használjunk. Petrezselyemmel megszórjuk.

    A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük 6 perc alatt al dentére, és leszűrjük egy lábasba öntött olívaolajra, majd összerázzuk, és a meleg tűzhelyre tesszük vissza.

    Forrón tálaljuk a gombával.

    Tipp:

    A gombát mindenféle formában elkészítve szeretjük. Karácsonyi mintás, trikolor olasz durum tésztám volt, még a Lidl-ben vásároltam, mert a gyerekeknek tetszik az ilyen tészta, és jobban el is fogyasztják. Így egybekombinálva egy kiadós ebéd lett belőle karácsony és újév között.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá