Tejszínes laskagombapörkölt.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 25 dkg laskagomba
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet őrölt fekete bors
  • 1 kk kakukkfű
  • 1 dkg étkezési keményítő (ételsűrítő por)
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 csokor petrezselyem (vágott)
  • 40 dkg tészta (karácsonyi trikolorral készült, de bármelyik jó hozzá)

Elkészítése:

A gomba vastag szárrészét levágjuk. Folyóvíz alatt alaposan megmossuk, szűrőre tesszük, lecsöpögtetjük, félretesszük.

Az apróra vágott hagymát az olajon lepirítjuk, beletesszük az őrölt paprikát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, fűszereket, 1-2 percig pirítjuk, közben többször keverjük.

Ezután beletesszük a feldarabolt gombát, ami levet ereszt, és készre főzzük. Ha kevés leve lenne, akkor kis vízzel pótoljuk.

Végül a sűrítőporral elkevert tejszínnel behabarjuk. Ennek hiányában kevés lisztet használjunk. Petrezselyemmel megszórjuk.

A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük 6 perc alatt al dentére, és leszűrjük egy lábasba öntött olívaolajra, majd összerázzuk, és a meleg tűzhelyre tesszük vissza.

Forrón tálaljuk a gombával.

Tipp:

A gombát mindenféle formában elkészítve szeretjük. Karácsonyi mintás, trikolor olasz durum tésztám volt, még a Lidl-ben vásároltam, mert a gyerekeknek tetszik az ilyen tészta, és jobban el is fogyasztják. Így egybekombinálva egy kiadós ebéd lett belőle karácsony és újév között.