Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölbundás hagymakarikák recept

Tejfölbundás hagymakarikák
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 3 közepes fej vöröshagyma

    Bundázáshoz:

    • 3 púpos ek liszt a forgatáshoz
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 púpos ek tejföl
    • 0,5 kk só
    • 1 nagy csipet őrölt bors
    • 1 csapott ek liszt a masszába
    • 1 csésze zsemlemorzsa (2 dl)
    • 3-4 dl olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A vöröshagymákat megpucoljuk és felkarikázzuk kb. 1 cm-es karikákra. Ezeket további rétegekre szedjük. Sózzuk, és kis időre félretesszük.

    Egy tálban a tojást a tejföllel, sóval és borssal, valamint 1 ek liszttel csomómentesre keverjük. A hagymakarikákat lisztben megforgatjuk, majd a tojásos masszába mártjuk, lecsepegtetjük, és beleforgatjuk a zsemlemorzsába.

    Forró olajban mindkét oldalukat szép pirosra sütjük, majd papírtörlőre szedve hagyjuk lecsepegni. Frissen tálaljuk.

    Tipp:

    Imádom a ropogós hagymát, és szeretek kísérletezni is a különböző fogásokkal. Most a hagyományos rántott hagymát variáltam meg egy picit. A tojás helyett tejfölös masszába mártottam. Hogy mitől jobb, mint az egyszerűbb, megszokott változat? Vastagabb a ropogós réteg a karikákon. Ezt most nem mártogatóssal kínáltam, hanem a babérleveles krumplifőzelék feltétjeként.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá