Tejfölbundás hagymakarikák

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 3 közepes fej vöröshagyma

Bundázáshoz:

  • 3 púpos ek liszt a forgatáshoz
  • 1 tojás
  • 3 púpos ek tejföl
  • 0,5 kk só
  • 1 nagy csipet őrölt bors
  • 1 csapott ek liszt a masszába
  • 1 csésze zsemlemorzsa (2 dl)
  • 3-4 dl olaj a sütéshez

Elkészítése:

A vöröshagymákat megpucoljuk és felkarikázzuk kb. 1 cm-es karikákra. Ezeket további rétegekre szedjük. Sózzuk, és kis időre félretesszük.

Egy tálban a tojást a tejföllel, sóval és borssal, valamint 1 ek liszttel csomómentesre keverjük. A hagymakarikákat lisztben megforgatjuk, majd a tojásos masszába mártjuk, lecsepegtetjük, és beleforgatjuk a zsemlemorzsába.

Forró olajban mindkét oldalukat szép pirosra sütjük, majd papírtörlőre szedve hagyjuk lecsepegni. Frissen tálaljuk.

Tipp:

Imádom a ropogós hagymát, és szeretek kísérletezni is a különböző fogásokkal. Most a hagyományos rántott hagymát variáltam meg egy picit. A tojás helyett tejfölös masszába mártottam. Hogy mitől jobb, mint az egyszerűbb, megszokott változat? Vastagabb a ropogós réteg a karikákon. Ezt most nem mártogatóssal kínáltam, hanem a babérleveles krumplifőzelék feltétjeként.