Hozzávalók:
Bundázáshoz:
Elkészítése:
A vöröshagymákat megpucoljuk és felkarikázzuk kb. 1 cm-es karikákra. Ezeket további rétegekre szedjük. Sózzuk, és kis időre félretesszük.
Egy tálban a tojást a tejföllel, sóval és borssal, valamint 1 ek liszttel csomómentesre keverjük. A hagymakarikákat lisztben megforgatjuk, majd a tojásos masszába mártjuk, lecsepegtetjük, és beleforgatjuk a zsemlemorzsába.
Forró olajban mindkét oldalukat szép pirosra sütjük, majd papírtörlőre szedve hagyjuk lecsepegni. Frissen tálaljuk.
Imádom a ropogós hagymát, és szeretek kísérletezni is a különböző fogásokkal. Most a hagyományos rántott hagymát variáltam meg egy picit. A tojás helyett tejfölös masszába mártottam. Hogy mitől jobb, mint az egyszerűbb, megszokott változat? Vastagabb a ropogós réteg a karikákon. Ezt most nem mártogatóssal kínáltam, hanem a babérleveles krumplifőzelék feltétjeként.