Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejbegríz gombóc joghurtöntettel recept

Tejbegríz gombóc joghurtöntettel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 l tej
    • 6 ek cukor
    • 12 ek búzadara
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 10 dkg vaj/margarin
    • fél üveg meggybefőtt

    Az öntethez:

    • 2 kis pohár natúr joghurt
    • 4 ek meggylé
    • 3 ek cukor

    Elkészítése:
    A tejbe beletesszük a cukrot, a vaníliás cukrot, búzadarát és 1 kk sót, majd csomómentesen készre főzzük. Még melegen hozzákeverjük a vajat/margarint, kicsit meghűlve a tojássárgáját is hozzákeverjük.
    Ha nem elég sűrű 2-3 ek zsemlemorzsát adhatunk hozzá.

    Vizes kézzel csippentünk a masszából, közepébe 2-3 szem meggyet teszünk és gombócokat formázunk belőle.
    Forrásban lévő, sós vízben kifőzzük. Ha feljön a víz tetejére elkészült a gombóc, szűrő kanál segítségével vegyük ki és tegyük tálra, hogy ne ragadjanak nagyon össze.

    A joghurtöntethez a 2 joghurthoz keverjük a meggylevet és a cukrot, majd meglocsoljuk a feltálalt grízgombócokat.

    Mandulaforgáccsal, fahéjjal is fokozható.

    Tipp:

    Hagyományosan, édes zsemlemorzsába, dióba vagy mákba is forgatható, csak óvatosan, mert kényesebb gombóc társaihoz képest!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá