Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tavaszi melegszendvics recept

Tavaszi melegszendvics
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5 szelet zsúrkenyér, bagette szeletelve vagy egyenes kifli is jó, hosszában megfelezve
    • 5 db virsli (én Orsi baromfi virslit használtam, 5db van egy csomagban)
    • 5 szál medvehagyma levél, csíkokra vágva,
    • a medvehagyma virágja a díszítéshez
    • 5 dkg trappista sajt (szeletelve majd vékony csíkokra vágva)
    • 5 dkg sós szalonna, de bacon is jó (ez is vékony csíkokra vágva)
    • mustár

    Elkészítése:

    A kenyér szeleteket megkenem mustárral, erre rászórom a medvehagyma csíkokat.

    A virsliket hosszában félbevágom, vágott felükkel lefelé helyezem a mustáros, medvehagymás kenyérre. Gömbölyű felüket 5-6 helyen, kicsit ferdén bevagdosom, ebbe a vágásokba teszem a szalonna és sajt csíkocskákat felváltva, de akár együtt is mehet egy-egy vájatba a kettő.

    A félkész szendvicseket előmelegített sütőben a grill fokozaton pirosodásig pirítom. Virsli fajta és szalonna függő, de kb.5-6 perc.

    A kész szendvicseket fatányérom tálalom és a medvehagyma virágjával díszítem.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá