Tavaszi melegszendvics

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 5 szelet zsúrkenyér, bagette szeletelve vagy egyenes kifli is jó, hosszában megfelezve
  • 5 db virsli (én Orsi baromfi virslit használtam, 5db van egy csomagban)
  • 5 szál medvehagyma levél, csíkokra vágva,
  • a medvehagyma virágja a díszítéshez
  • 5 dkg trappista sajt (szeletelve majd vékony csíkokra vágva)
  • 5 dkg sós szalonna, de bacon is jó (ez is vékony csíkokra vágva)
  • mustár

Elkészítése:

A kenyér szeleteket megkenem mustárral, erre rászórom a medvehagyma csíkokat.

A virsliket hosszában félbevágom, vágott felükkel lefelé helyezem a mustáros, medvehagymás kenyérre. Gömbölyű felüket 5-6 helyen, kicsit ferdén bevagdosom, ebbe a vágásokba teszem a szalonna és sajt csíkocskákat felváltva, de akár együtt is mehet egy-egy vájatba a kettő.

A félkész szendvicseket előmelegített sütőben a grill fokozaton pirosodásig pirítom. Virsli fajta és szalonna függő, de kb.5-6 perc.

A kész szendvicseket fatányérom tálalom és a medvehagyma virágjával díszítem.

Jó étvágyat kívánok hozzá!