Tárkonyos csirkemáj baconbe göngyölve recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1/2 kg csirkemáj
- 20 dkg bacon (10-11 szelet)
- 5-6 szál friss tárkony
- 1 kk só vagy ételízesítő
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kk fehér bors
- 1 dl étolaj
- fogvájó a rögzítéshez
Elkészítése:
A csirkemájakat megmossuk, ha akad rajta szív vagy zsiradék, azokat eltávolítjuk és a végén lecsepegtetjük.
A tárkonyból 2 szálról leszedegetjük a leveleket és a fokhagymával együtt nagyon apróra vágjuk, majd a sóval és a borssal együtt a májakhoz hozzáadjuk és jól elkeverjük.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Egy tepsit vagy tűzálló tálat vastagon kiolajozunk és az aljára helyezzük a maradék tárkonyt.
A májat egyenként belegöngyöljük a baconbe, majd fogvájóval rögzítjük és rátesszük a tárkonyra, végül a tepsit alufóliával lefedjük és nagyjából 15-20 percig pároljuk.
Ezután levesszük a fóliát és további 15-18 percig sütjük illetve pirítjuk. Miután elkészült, tálcára szedjük, kihúzzuk a fogvájókat és tálalhatjuk!
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »