Tárkonyos csirkemáj baconbe göngyölve recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1/2 kg csirkemáj
- 20 dkg bacon (10-11 szelet)
- 5-6 szál friss tárkony
- 1 kk só vagy ételízesítő
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kk fehér bors
- 1 dl étolaj
- fogvájó a rögzítéshez
Elkészítése:
A csirkemájakat megmossuk, ha akad rajta szív vagy zsiradék, azokat eltávolítjuk és a végén lecsepegtetjük.
A tárkonyból 2 szálról leszedegetjük a leveleket és a fokhagymával együtt nagyon apróra vágjuk, majd a sóval és a borssal együtt a májakhoz hozzáadjuk és jól elkeverjük.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Egy tepsit vagy tűzálló tálat vastagon kiolajozunk és az aljára helyezzük a maradék tárkonyt.
A májat egyenként belegöngyöljük a baconbe, majd fogvájóval rögzítjük és rátesszük a tárkonyra, végül a tepsit alufóliával lefedjük és nagyjából 15-20 percig pároljuk.
Ezután levesszük a fóliát és további 15-18 percig sütjük illetve pirítjuk. Miután elkészült, tálcára szedjük, kihúzzuk a fogvájókat és tálalhatjuk!
Jó étvágyat kívánok!