Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tárkonyos csirkemáj baconbe göngyölve recept

Tárkonyos csirkemáj baconbe göngyölve
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1/2 kg csirkemáj
    • 20 dkg bacon (10-11 szelet)
    • 5-6 szál friss tárkony
    • 1 kk só vagy ételízesítő
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1 kk fehér bors
    • 1 dl étolaj
    • fogvájó a rögzítéshez

    Elkészítése:

    A csirkemájakat megmossuk, ha akad rajta szív vagy zsiradék, azokat eltávolítjuk és a végén lecsepegtetjük.

    A tárkonyból 2 szálról leszedegetjük a leveleket és a fokhagymával együtt nagyon apróra vágjuk, majd a sóval és a borssal együtt a májakhoz hozzáadjuk és jól elkeverjük.

    A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

    Egy tepsit vagy tűzálló tálat vastagon kiolajozunk és az aljára helyezzük a maradék tárkonyt.

    A májat egyenként belegöngyöljük a baconbe, majd fogvájóval rögzítjük és rátesszük a tárkonyra, végül a tepsit alufóliával lefedjük és nagyjából 15-20 percig pároljuk.

    Ezután levesszük a fóliát és további 15-18 percig sütjük illetve pirítjuk. Miután elkészült, tálcára szedjük, kihúzzuk a fogvájókat és tálalhatjuk!

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá