Tárkonyos csirkemáj baconbe göngyölve recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1/2 kg csirkemáj
- 20 dkg bacon (10-11 szelet)
- 5-6 szál friss tárkony
- 1 kk só vagy ételízesítő
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kk fehér bors
- 1 dl étolaj
- fogvájó a rögzítéshez
Elkészítése:
A csirkemájakat megmossuk, ha akad rajta szív vagy zsiradék, azokat eltávolítjuk és a végén lecsepegtetjük.
A tárkonyból 2 szálról leszedegetjük a leveleket és a fokhagymával együtt nagyon apróra vágjuk, majd a sóval és a borssal együtt a májakhoz hozzáadjuk és jól elkeverjük.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Egy tepsit vagy tűzálló tálat vastagon kiolajozunk és az aljára helyezzük a maradék tárkonyt.
A májat egyenként belegöngyöljük a baconbe, majd fogvájóval rögzítjük és rátesszük a tárkonyra, végül a tepsit alufóliával lefedjük és nagyjából 15-20 percig pároljuk.
Ezután levesszük a fóliát és további 15-18 percig sütjük illetve pirítjuk. Miután elkészült, tálcára szedjük, kihúzzuk a fogvájókat és tálalhatjuk!
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »