Tárkonyos csirkemáj baconbe göngyölve

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Tárkonyos csirkemáj baconbe göngyölve

Hozzávalók:

  • 1/2 kg csirkemáj
  • 20 dkg bacon (10-11 szelet)
  • 5-6 szál friss tárkony
  • 1 kk só vagy ételízesítő
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kk fehér bors
  • 1 dl étolaj
  • fogvájó a rögzítéshez

Elkészítése:

A csirkemájakat megmossuk, ha akad rajta szív vagy zsiradék, azokat eltávolítjuk és a végén lecsepegtetjük.

A tárkonyból 2 szálról leszedegetjük a leveleket és a fokhagymával együtt nagyon apróra vágjuk, majd a sóval és a borssal együtt a májakhoz hozzáadjuk és jól elkeverjük.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

Egy tepsit vagy tűzálló tálat vastagon kiolajozunk és az aljára helyezzük a maradék tárkonyt.

A májat egyenként belegöngyöljük a baconbe, majd fogvájóval rögzítjük és rátesszük a tárkonyra, végül a tepsit alufóliával lefedjük és nagyjából 15-20 percig pároljuk.

Ezután levesszük a fóliát és további 15-18 percig sütjük illetve pirítjuk. Miután elkészült, tálcára szedjük, kihúzzuk a fogvájókat és tálalhatjuk!

Jó étvágyat kívánok!