Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szőlős almaszósz recept

Szőlős almaszósz
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 alma
    • 1 nagy fürt fehér szőlő
    • 2 dl tejföl
    • fél csomag vaníliás pudingpor
    • őrölt fahéj
    • kevés őrölt szegfűszeg
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • fél citrom leve
    • pici só
    • ízlés szerint kristálycukor

    Elkészítése:

    Az almát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, a szőlőt leszemezzük, majd kevés vízben /éppen ellepje/ feltesszük főni. A tejföl, a pudingpor és a vaníliás cukor kivételével mindent hozzáadunk.

    Ha az alma és a szőlő megpuhult, behabarjuk a tejföllel elkevert pudingporral. Egyet forr és levesszük a tűzről.

    Tipp:

    Főtt és sült húsok mellé kínáljuk, önmagában is nagyon finom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá