Szalonnás, babos spagetti recept
Hozzávalók:
- 30 dkg kolozsvári szalonna
- 1 paradicsomos babkonzerv (420 g)
- 1-2 gerezd fokhagyma
- só, bors ízlés szerint
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 35 dkg spagetti
Elkészítése:
A spagettit enyhén sós vízben kifőzzük, majd a főzővízből kb 1 dl-t kimerünk és leszűrjük a tésztát.
A szalonnát felkockázzuk és egy serpenyőben a zsírjára sütjük, ezután hozzáadjuk a babkonzervet a levével együtt, a finomra vágott petrezselymet, a zúzott fokhagymát és a féretett főzővizet. A
ddig forraljuk, amíg egy kicsit besűrűsödik, közben sózzuk (csak finoman, mert a szalonna is sós ) és borsozzuk, majd a kifőtt tésztával azonnal fogyasztjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »










